Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Korsør Biograf Teater...

Plakat for filmen Fatima

Fatima

Premiere d. 01.01

Vi programlægger ca. en måned frem. Hold dig orienteret om kommende spilletidspunkter for filmen.

'Fatima' handler om indvandrerkvinden Fatima, der efter årtiers knokleri med klud og gulvskrubbe falder på en trappe, havner på hospitalet – og finder sig selv. I mødet med en kvindelig læge, Adeline, opdager Fatima, at sygesengens ledige timer – timer, hun aldrig har haft før – skal bruges til at skrive digte.

Møntet på sine to døtre Nesrine og Souad, som aldrig for alvor har prøvet at forstå hende. Ved at skrive arabisk får hun en mere selvsikker stemme – en identitet. Lægen giver opmuntrende feedback og oversætter løbende til fransk.

Plotmæssigt kan ’Fatima’ godt kaldes en kvindelig udgave af ’De urørlige’, den tordnende franske succes fra 2013 om to umage mennesker, en hvid og en sort, der hjælper hinanden til at leve på ny. Men Philippe Faucons instruktionsform har ikke komediens eller sentimentalitetens præg. den er uforstilt, loyal og fintmærkende. Det er tiden op til hendes vækkelse, der fylder mest i filmen.

Det mærkes også, at instruktøren (der selv er marokkansk født) kender miljøerne indefra og bekymrer sig om integrationens faldgruber. Franske anmeldere har bl.a. sammenlignet ’Fatima’ med Dardenne-brødrenes sensitive socialrealisme.

Længde: 1:19
Instruktør: Philippe Faucon
Censur:
Mere info
Lørdag 18.03.2017
  • 16:15- Sal 2
    BestilKøb

    Filmperler

    Klassiske filmperler - filmoplevelser med minder, meninger og mod