Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Korsør Biograf Teater...

Plakat for filmen Operabio - Tryllefløjten (2017/2018)

Operabio - Tryllefløjten (2017/2018)

Premiere d. 01.01

Vi programlægger ca. en måned frem. Hold dig orienteret om kommende spilletidspunkter for filmen.

1. akt
Første billede – I Nattens Dronnings rige

Prins Tamino bliver forfulgt af en slange og besvimer, men bliver frelst af de 3 damer, som står i Nattens Dronnings tjeneste. Fuglemennesket Papageno kommer forbi på sin jagt efter sjældne fugle og tager æren for slangens død. Damerne straffer ham for hans praleri. De viser Tamino et portræt af Nattens Dronnings datter, prinsesse Pamina, og han forelsker sig straks i portrættet. Nattens Dronning viser sig nu og fortæller, at Pamina er blevet bortført af en ond dæmon. Tamino lover at drage ud for at befri Pamina. Med sig på den farefulde færd får han en tryllefløjte og et klokkespil samt Papageno og de 3 drenge som ledsagere.

Andet billede – Ved Isis templet

Den sorte slave Monostatos vogter over Pamina, som flygter fra hans tilnærmelser, men det lykkes Papageno at skræmme ham væk. Sammen forsøger Pamina og Papageno at finde Tamino.

De 3 drenge har ledt Tamino hen til 3 templer. Ved Fornuftens og ved Naturens tempel bliver han afvist, da han banker på, men ved porten til Visdommens tempel møder han en gammel tempelvogter. Vogteren afviser historien om Paminas bortførelse. Sarastro er ikke en ond dæmon, tværtimod, han hersker i Visdommens tempel.

Monostatos har fanget Pamina og Papageno, men klokkespillet tryllebinder og lammer slaverne. Sarastro vender hjem fra jagt, Pamina tilstår sit flugtforsøg, og da Monostatos kommer ind med Tamino, som han har fanget, idømmer Sarastro slaven en straf på 77 stokkeslag for hans tilnærmelser til Pamina. Tamino og Papageno bliver ført ind i templet til de prøvelser, der skal afgøre, om de er værdige til optagelse i broderskabet.

Pause

2. akt – I Isis templet
Første billede

I templet samles de indviede og forbereder Tamino og Papageno på de kommende prøvelser. Blandt andet skal de underkaste sig absolut tavshed. De 3 damer dukker op og frister dem til at tale, men uden held.

Andet billede

Monostatos vil kaste sig over den sovende Pamina, men standses af Nattens Dronning, som er trængt ind i templet. Hun giver Pamina en dolk og kræver, at hun skal dræbe Sarastro, ellers vil hun forstøde sin datter for evigt. Monostatos trænger sig igen på, men denne gang reddes Pamina af Sarastro. Sarastro taler indtrængende til Pamina om tilgivelse og næstekærlighed.

Tredje billede

Tamino og Papageno er stadig pålagt absolut tavshed. Papageno taler med en gammel kone, som forvandler sig til den yndige unge Papagena og derefter forsvinder igen. Tamino er mere standhaftig, og selv ved synet af den ulykkelige Pamina tier han.

Fjerde billede

De indviede glæder sig over Taminos sjælelige mod og styrke. Pamina bliver ført ind til et sidste farvel. De bliver skilt fra hinanden og fra Papageno.

Femte billede

Papageno lader det magiske klokkespil klinge i en munter vise. Papagena viser sig og forsvinder igen.

Sjette billede

Pamina tror at have mistet Taminos kærlighed og vil tage sit eget liv. De 3 drenge standser hende og fortæller, at Tamino stadig elsker hende. Tamino beder de to harniskklædte vogtere om at åbne rædslens porte til de sidste prøvelser. Pamina når frem til ham, og sammen går de under den fortryllede fløjtes beskyttelse gennem ild og vand. Det var Paminas far, der i sin tid under et frygteligt uvejr skar fløjten ud af en tusind år gammel eg. Nu har den hjulpet de elskende gennem den sidste prøve, og et usynligt triumfkor forkynder deres indvielse.

Syvende billede

Nu er det Papageno, der vil tage sit eget liv. De 3 drenge minder ham om klokkespillets magi. Det maner Papagena frem, og nu, da han har bevist sin trofasthed, bliver hun hans kone.

Ottende billede

Nattens Dronning, Monostatos og de 3 damer kommer for at nedbryde templet. Men de kommer for sent og styrtes i afgrunden. De unge elskende har vundet hinanden og verden – både dagens og nattens rige – som fremtidens herskerpar.

Censur:
Mere info
Søndag 03.12.2017
  • 15:00- Sal 1
    BestilKøb

    Opera The Met

    Klassiske filmperler - filmoplevelser med minder, meninger og mod

Oktober måned
  • Der spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dag
  • Der spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dagDer spiller ingen film denne dagDer er ingen film på programmet endnu denne dagDer er ingen film på programmet endnu denne dagDer er ingen film på programmet endnu denne dagDer er ingen film på programmet endnu denne dag

Der er ingen forestillinger på denne dag.