Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Korsør Biograf Teater...

Filmklassikere - klassiske filmoplevelser

Filmoplevelser med mening
Hver film introduceres af en særlig gæst

Verdens ældste biograf præsenterer i samarbejde med Cinemateket 6 Filmklassikere, der har sat sit præg på filmhistorien på den ene eller anden måde. Store oplevelser, der har givet tilskueren et sug i maven, en tåre i øjenkrogen, sat tankerne i gang, med andre ord film, der huskes. Klik på filmens titel for reservation/køb.

13/04     JEANNE D’ARCS LIDELSER OG DØD
La passion de Jeanne d'Arc / Instruktør: Carl Th. Dreyer
Frankrig 1928  /  s/h / 1:37  /  danske mellemtekster  / t.o.15
Carl Th. Dreyers skildring af retssagen mod Jeanne d'Arc i 1431 er en milepæl i filmhistorien – hyldet af både publikum og kritikere verden over som en af de allerbedste film nogensinde.
Den særlige gæst til Jeanne d'Arc: Ronen Thalmay - Det bliver lige som i filmens spæde barndom, hvor filmen blev ledsaget af klavermusik. Cinematekets huspianist, Ronen Thalmay, spiller til filmen, og fortæller indledningsvis lidt om det at spille til stumfilm og det karakteristiske ved Carl Th. Dreyers film om Jeanne d'Arc. Mere om Ronen Thalmay

11/05     HIMLEN OVER BERLIN
Wings of Desire / Instruktør: Wim Wenders
Tyskland, Frankrig 1987 / farve og s/h  / 2:07 / engelske undertekster / t.o.15
Hvordan ser verden ud for engle? To trenchcoat-klædte skytsengle iagttager Berlin og dens befolkning i smukke sort/hvide billeder. Det er en blændende smuk meditation over livet, tiden og forgængeligheden. Den særlige gæst til Himlen over Berlin er sognepræst Anna Helleberg Kluge ... der lægger op til filmen med et par ord om ... engle; livet, tiden og forgængeligheden; det himmelske liv vs. det verdslige eller måske noget helt andet. Det er nemlig helt op til Anna.

08/06     PELLE EROBREREN
Instruktør: Bille August
Danmark 1987 / farve / 2:36 / dansk tale / t.o.11
Bille Augusts bearbejdning af Martin Andersen Nexøs romanhovedværk var dansk spillefilms første Guldpalmevinder og tillige Oscar-vinder. En elegant, varm og velspillet storfilm om kampen for værdighed blandt fattige emigranter på landet anno 1900, som bare skal opleves på det store lærred.

21/09     SULT
Instruktør: Henning Carlsen
Danmark 1966 / s/h / 1:51 / danske undertekster / t.f.a
'Sult' er en af de mest originale og særegne film i dansk filmhistorie. Henning Carlsens film er samtidig et af modernismens hovedværker i international filmkunst og en usædvanlig vellykket transformation af Knut Hamsuns berømte jeg-roman til film.

26/10     EN KVINDE SKYGGES
Instruktør: Alfred Hitchcock
USA 1958 / farve / 2:08 / engelsk tale / t.o.15
'En kvinde skygges' er efter manges mening mesterinstruktør Alfred Hitchcocks bedste og mest komplekse film – og den lægger da også nummer et på det anerkendte filmmagasin Sight & Sounds liste over filmhistoriens 50 bedste film.

23/11     DET GÆLDER DIN FRIHED
Instruktør: Theodor Christensen
Danmark 1946 / s/h / 1:47 / dansk tale / t.f.a
Theodor Christensens dokumentariske hovedværk er en både poetisk og polemisk beretning om Danmark under 2. Verdenskrig – og ikke mindst en hudfletning af samarbejdspolitikken, som magt-havere både dengang og siden har prøvet at nedtone