Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Korsør Biograf Teater...

PRESSEMEDDELELSE
udsendt i anledning af udnævnelsen i juli 2008:

"Verdens ældste biograf ligger i Korsør

Takket være en lille gruppe ildsjæle er det bevist, at Korsør Biograf Teater er verdens ældste biograf, der stadig drives i de samme bygninger. Den 25. juli 2008 modtog Korsør Biograf Teater et certifikat fra Guinness World of Records som verdens ældste biograf ”still operating”.

”Verdens ældste biograf” er en lille foreningsbiograf, der udelukkende drives af frivillig arbejdskraft. Foreningen tæller omkring 30 medlemmer, der hver måned lægger mange timers arbejde i at bevare Korsør Biograf Teater som et levende kulturelt samlingspunkt for børn og voksne i Korsør.

Det er en gammel dame, der er tale om: i mere end 100 år - 7. august 1908 - har biografen holdt til i de samme bygninger. Begivenheden blev fejret ved en lille ceremoni, hvor borgmester Lis Tribler afslørede beviset fra Guinness World Records samt en lille museumsvæg, der fortæller om biografens historie.

Men, men, men det hele startede for 2 år tidligere med en ferietur til Stettin i Polen, hvor Johnny Sjøgren og Kirsten Henningsen var på ferie. Da de begge et stort hjerte for biografen i Korsør, måtte de se Stettins biografer, og de finder en biograf, der reklamerer med at være verdens ældste biograf. En biograf, der er knap et år yngre end Korsør Biograf Teater!! Straks ved hjemkomsten fra rejsen kontakter Johnny Sjøgren Guinness Book of World Records for at høre om mulighederne for at få Korsør Biograf Teater optaget som verdens ældste biograf. Det bliver starten på et projekt, der har taget timer, dage og uger af Johnnys og de andre involveredes tid. Der skal indsamles materiale fra  biografen, fra lokalhistorisk arkiv, fra gamle aviser og endelig skal alting oversættes til engelsk, og der skal skaffes troværdige vidner, der kan bevidne materialets ægthed. Der kommer til at gå næsten to år, før alt er indsamlet og oversat, formularer og ansøgninger er korrekt udfyldt, og så kunne det hele endelig sendes af sted. Og så var det endelig ganske vist; Korsør biograf teater er verdens ældste biograf! Bag det store arbejde med at indsamle og sammensætte ansøgningen står Johnny Sjøgren & Kirsten Henningsen, Michael Stick, Jørgen Nielsen og Michael Pearman."

To biografer er senere udråbt til verdens ældste biograf, den ene er den blot et år ældre Plaza i Ottawa, Kansas. Denne biograf har ligesom Korsør Biograf Teater ligget på samme adresse i en bygning opført til filmforevisning. I Washington, Iowa ligger Washington Iowa State Theatre, der blev opført som operahus i 1897, her er der sidenløbende med operaforestillingerne blevet vist film. Korsør Biograf Teater er således i fint selskab blandt verdens ældste biograf. Vi synes det er godt gået, at en lille biograf i Danmark har kunnet overleve verdenskrige, konjunktursvingninger, truslen fra fjernsynets udbredelse og siden hjemmebiografer. Korsør Biograf Teater er nok gammel af bygning, men af sind en sprællevende biograf, der arrangerer en række forskellige events foruden tre daglige filmforestillinger og syv i weekender og ferier i løbet af året. Korsør Biograf Teater finder du også på facebook

Mere om biografens historie kan findes her.

For uddybende spørgsmål kontakt:

Charlotte Kaas
Formand
M: 60 49 34 96
Email