Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Korsør Biograf Teater...

Filmkaravanen

Hvert år produceres der mange rigtigt gode film med særlige kunstneriske kvaliteter over hele verden. Men mange af disse film får som regel kun et kort og eksklusivt liv på filmfestivalerne eller i Cinemateket i København.
Med konceptet FILMKARAVANEN kommer filmene ud i flere biografer - heriblandt Korsør Biograf Teater, verdens ældste biograf.

Filmkaravanen præsenterer fem håndplukkede spillefilm fra den internationale festivalsæson 2014/15 ud fra kriterier om kunstnerisk kvalitet, gode historier og høj underholdningsværdi.

På 5 udvalgte onsdage præsenterer FILMKARAVANEN:
- plus den efterfølgende weekend om eftermiddagen

21/10: Skyerne over Sils Maria
Hvad vil det sige at leve sig fuldstændigt ind i en rolle, som man egentlig ikke har det særlig godt med? I Skyerne over Sils Maria spiller Juliette Binoche skuespilleren Maria Enders, hvis karriere har toppet. Da hun skal genindspille det teaterstykke, der gjorde hende til en stjerne for mange år siden begynder skuespil og virkelighed at flyde sammen, og Marias facade krakelerer langsomt.

2/12: Victoria
Filmen handler om den spanske pige Victoria, der bor i Berlin. En tidlig morgen uden for en natklub møder hun fire lokale drenge, som hun pjatter og flirter med i den gryende morgensol. Men begivenhederne tager en langt mere alvorlig drejning, da drengene overtaler hende til at være chauffør ved et bankrøveri. Som en af de første film nogensinde, er Victoria optaget i ét langt kamerashot.

20/1: Krop og sjæl
Pigen Olga er spiseforstyrret som en reaktion på morens nylige død. Derfor sender faren hende hen på en psykiatrisk afdeling, hvor den unge særling Anna arbejder. Anna har en noget anderledes tilgang til sorgbearbejdning, for hun er nemlig - ifølge sig selv - i stand til at kommunikere med de døde. Pludselig får Olgas firkantede far øjnene op for, at der måske er mere mellem himmel og jord.

24/2: James White
Christopher Abbott (Girls) er titlens James White - en ungkarl, der befinder sig et sted i 20'erne og er bedre til at drikke og feste end til at skabe nogle faste rammer og kickstarte en karriere. Hans liv vendes imidlertid på hovedet: Først dør faren, og kort tid efter diagnosticeres James’ mor Gail (Cynthia Nixon fra Sex & the City) med uhelbredelig kræft.

30/3: Professor Bieliks Hemmelighed
Kacper er en skolelærer i fyrrerne og elsket af eleverne for hans alternative undervisningsmetoder. Men efter et tragisk biluheld, sker der noget med Kacper. Han er langsomt ved at miste synet. Filmen er baseret på en sand historie, og er en både sjov og gribende fortælling om menneskets evne til at overkomme selv de største forhindringer.

FILMKARAVANEN åbner et vindue til filmverdenen, som normalt kun er forbeholdt de større byer og det internationale festivalmiljø. Nu åbner vinduet også i din lokale biograf i Korsør.