Tilmeld dig nyhedsbrevet fra Korsør Biograf Teater...

Filmklassikere - klassiske filmoplevelser

Filmoplevelser med mening

Verdens ældste biograf præsenterer i samarbejde med Cinemateket 6 Filmklassikere, der har sat sit præg på filmhistorien på den ene eller anden måde. Store oplevelser, der har givet tilskueren et sug i maven, en tåre i øjenkrogen, sat tankerne i gang, med andre ord film, der huskes. Klik på filmens titel for reservation/køb.

18/03 FATIMA
Instruktør: Philippe Faucon

En kvindelig pendant til 2013-succesen 'De urørlige' – minus sentimentaliteten. Indvandrerkvinden Fatima erfarer efter års knokleri som rengøringskone, at der bor en digter i hende – og lever drømmen ud! Sensitiv socialrealisme, der rammer lige i hjertekulen. César-vinder for bedste skuespillerinde.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ – Politiken
Fatima falder efter årtiers knokleri med klud og gulvskrubbe på en trappe, havner på hospitalet – og finder sig selv. I mødet med en kvindelig læge, Adeline, opdager den nordafrikanske kvinde nemlig, at sygesengens ledige timer (timer, hun aldrig har haft før) skal bruges til at skrive digte. Møntet på sine to døtre Nesrine og Souad, som aldrig for alvor har prøvet at forstå hende, vel at mærke. Ved at skrive arabisk får hun en mere selvsikker stemme – en identitet. Lægen giver opmuntrende feedback og oversætter løbende til fransk. Det mærkes at instruktøren (der selv er marokkansk født) kender miljøerne indefra og bekymrer sig om integrationens faldgruber. Franske anmeldere har bl.a. sammenlignet 'Fatima' med Dardenne-brødrenes sensitive socialrealisme. Baseret på en virkelig historie!  Med Soria Zeroual, Zita Hanrot, Kenza Noah Aïche, Chawki Amari.
Frankrig 2015 / 1:19 / engelske undertekster / tilladt over 15 år

22/04 DE FEM BENSPÆND
Instruktør: Lars von Trier, Jørgen Leth

Lars von Triers balstyrisk underholdende portræt af kollegaen Jørgen Leth indeholder noget så sjældent som voksne mænd, der leger. Leth lider tappert, mens han udsættes for fem kreative udfordringer af en drilsk von Trier. En film fuld af fælder og forhindringer – og med besøg i både Cuba, Bombay og Bruxelles. Et af de mest skattede metaværker i den bølge af kreativ dansk dokumentarfilm som har manifesteret sig i det nye årtusinde.
★★★★★★ – Jyllands-Posten
Man kunne sikkert have forudset noget øjenåbnende, da Lars von Trier satte sig for at lave sin første dokumentar. Men næppe noget så produktivt, morsomt og underholdende som dette portræt af Jørgen Leth, der skærer ansigter og tålmodigt kæmper, mens han udsættes for "fem benspænd" af sin intrigante ven og kollega. Udgangspunktet er Jørgen Leths berømte kortfilm, 'Det perfekte menneske' (1967), som Leth skal genindspille scener fra, men nu efter Lars von Triers helt urimelige og særprægede regler. Legen og dogmet er smågenialt i sig selv, men filmen siger også noget væsentligt om iscenesættelse som form og metode - og om en instruktør, der prøver at ramme Leth på den kontrolsyge, som von Trier mener, er hans kardinaldyd. med Jørgen Leth, Lars Von Trier, Jacueline Arenal, Daniel Hernández Rodriguez.
Danmark 2003 / 1:31 / danske undertekster / tilladt for alle

20/05 ZIGGY STARDUST AND THE SPIDERS FROM MARS
Instruktør: D.A. Pennebaker

David Bowie i sin sidste performance som Ziggy Stardust. D.A. Pennebakers koncertfilm er spækket med hits fra Bowies tidlige plader samt intense backstage-optagelser. NB begrænset bookingperiode: 1. januar-30. juni 2017.
Hammersmith Odeon Theatre, London, juli 1973. David Bowie afslutter et sveddryppende og dekadent iscenesat rockshow med budskabet om, at dette er hans sidste optræden – som Ziggy Stardust. Mesterdokumentaristen D. A. Pennebaker var hyret til at lave en kort optagelse af den for længst legendariske koncert, men besluttede at skyde en hel film i stedet. Han indfangede en rockpersona, som ikke siden har fundet sin mage. Charmerende kejtet og mystisk dragende backstage, men sprængfuld af energi på scenen, hvor han hvirvler sig gennem hits fra tidlige værker som 'Aladdin Sane', 'The Man Who Sold the World' og 'Hunky Dory' og selvfølgelig konceptalbummet over dem alle, 'Ziggy Stardust and the Spiders from Mars'. Med David Bowie, Mick Ronson, Trevor Bolder, Mick Woodmansey.
Storbritannien 1973 / 1:31 / engelsk tale / tilladt for alle

16/09 HIMMELSKIBET
Instruktør: Holger-Madsen

Holger-Madsens overdådige rumrejsefilm, om en farefuld færd til planeten Mars, er en kuriøs milepæl inden for science fiction-genren, som emmer af stumfilmæraens fascination af luftfart – og er desuden en rørende kærlighedshistorie. Filmen er smukt restaureret af Det Danske Filminstitut og vises i 2017 i en stor retrospektiv serie sci-fi film på den internationale filmfestival i Berlin. Det er muligt at booke filmen med live musik.
1910'ernes fascination af flyvning og luftfart er tydelig i 'Himmelskibet, hvis rumskib Exelsior har vinger og propel. Den luksuriøst producerede rumrejsefilm fik en hård medfart af samtidens kritikere, der især angreb filmens ufrivilligt komiske druide-lignende marsboere, men 'Himmelskibet' står i dag som en kuriøs milepæl i science fiction-genrens historie. Den unge eventyrer Avanti Plenataros samler et hold af frygtløse mænd, som efter strabadser og mytteriforsøg, ankommer til Mars i et specialbygget fartøj. Planeten viser sig at være beboet af et folk, som befinder sig på et højere udviklingsstadie, befriet for sygdom, sorg, vold, begær, kønsdrift og dødsangst. Avanti forelsker sig i Marya, datteren af Visdommens Fyrste, marsboernes overhoved. Hun indvilger i at følge Avanti tilbage til jorden og overbringe Mars' visdom til de tilbagestående jordboer. Med Gunnar Tolnæs, Alf Blütecher, Nicolai Neiiendam.
Danmark 1918 / s/h / 0:57 / danske mellemtekster / tilladt for alle

07/10 ONKEL DANNY - PORTRÆT AF EN KARMA COWBOY
Instruktør: Lars Movin, Steen Møller Rasmussen

Dan Turèll (1946-93) efterlod et overvældende forfatterskab, og ’Onkel Danny’ med de sorte negle og den skaldede isse blev folkeeje. Lars Movin og Steen Møller Rasmussens portrætfilm kigger ind bag facaden – og biografisten Movin fortæller gerne videre live.
"God, præcis og velturneret" ★★★★★ – Jyllands-Posten
Dan Turèlls produktion er en af de største i moderne dansk litteratur – i omfang og betydning! Mere end 90 udgivelser blev det til: Formeksperimenterende digte, det populære erindringsværk 'Vangede billeder' (1975), kriminalromaner samt en stribe avisskriverier m.m. Hertil kom, at Dan Turèll bedre end nogen anden dansk forfatter i sin samtid forstod betydningen af at have et image. Gennem talrige shows og optrædener i radio og tv blev 'Onkel Danny’ folkeeje. Men hvordan var forholdet mellem forfatteren og hans alter ego? Gennem arkivmateriale og udsagn fra familie, venner og kolleger pejler filmen sig ind på såvel figuren Onkel Danny som mennesket Dan Turèll. Med Dan Turèll, Chili Turèll, Inge Turèll, Suzanne Brøgger, Lars Bukdahl, Peder Bundgaard, Jan Kaspersen, Peter Laugesen, Klaus Lynggaard,  Asger Schnack.
Danmark 2002 / farve og s/h / 1:10 / dansk tale / tilladt for alle

25/11 BABETTES GÆSTEBUD
Instruktør: Gabriel Axel

Den Oscar-belønnede Karen Blixen-fortælling om mesterkokken og husholdersken, som vinder i lotteriet og tilbereder en festbanket for spidserne i en lille vestjysk by, er en fornøjelse at indtage på stort lærred.
Mesterkokken Babette Hersant måtte flygte fra Frankrig efter Pariserkommunen i 1871 og er endt som husholderske for to ugifte søstre i Vestjylland. Omgangskredsen består af resterne af den frimenighed, søstrenes strenge far i sin tid var præst for. Da Babette vinder en stor lotterigevinst, beslutter hun at bruge pengene på at servere et overdådigt måltid for disse nøjsomme mennesker. En svensk officer, der viser sig at kunne værdsætte kulinariske specialiteter, inviteres også med, og middagen får en ekstatisk forløsende virkning for alle deltagerne. Med Stéphane Audran,  Bodil Kjer, Birgitte Federspiel, Jarl Kulle.
Danmark 1987 / farve / 1:43 / danske undertekster / tilladt for alle