Onsdag d. 27.02.2019

Vice

Plakat for filmen Vice

Den Oscarvindende instruktør Adam McKay (”The Big Short”) fortæller nu den vilde men sande historie om verdens mest magtfulde mand. Vicepræsident Dick Cheney (Christian Bale) var de facto præsident, selvom han stod bagved den påvirkelige præsident George W. Bush (Sam Rockwell). ”Vice” er et ukonventionelt og sorthumoristisk kig ind bag den politiske kulisse, hvor vi følger Cheneys rejse til Det Hvide Hus og ser ham både som dedikeret familiemenneske og politisk dukkefører.
Kilde: Filmcompagniet

Længde: 2:12
Instruktør: Adam McKay
Skuespillere: Christian Bale, Amy Adams, Sam Rockwell, Steve Carrell
Censur: Tilladt for børn over 15 år

Nattevagten

Plakat for filmen Nattevagten
  • 19:00- Sal 1
    BestilKøb

    Filmperler

    Som optakt til Nattevagten fortæller Elias Eliot om filmen og sætter den i internationalt perspektiv. Du kender ham, ikke på udseendet, men på stemmen. Elias Eliot har lagt stemme til et utal af tegne- og animationsfilm. Han fungerer også som filmvært, tv-og filmanmelder og fast speaker på DR2. Elias Eliot er medgrundlægger af filmfestivalen "Blodig weekend" som har fokus på genrefilm og gys.

Ole Bornedal overbeviste og brød igennem som instruktør og manuskriptforfatter med gyserfilmen ’Nattevagten’. Her er overraskelserne og væmmelserne inden for rækkevidde, når lighus-nattevagten Martin går sine runder i den skumle hospitalskælder. ’Nattenvagten’ er en nakkehårsstrittende gyserfilm, der ikke blot satte en skræk i livet på publikum, men som også varslede en ny æra for dansk film. Og så var den oven i købet startskuddet til både Nikolaj Coster-Waldau og Ole Bornedals karrierer - og Hollywoods søgelys. Kendt blev filmen også for Ulf Pilgaards intense rolle som Kommissær Wörmer. Joachim Holbeks musik er en ganske delikat og velafmålt stemningsunderbygger.

Længde: 1:46
Instruktør: Ole Bornedal
Skuespillere: Lotte Andersen, Kim Bodnia, Sofie Gråbøl, Ulf Pilgaard, Nikolaj Coster Waldau, Stig Hoffmeyer, Rikke Louise Andersson, Gyrd Løfqvist
Censur:

Green Book

Plakat for filmen Green Book

GREEN BOOK er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab og er et lunt feel good drama med masser af humor.

Da den italiensk-amerikanske udsmider Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne, må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide og vejledning i hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere i 60’ernes USA – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet.

Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme og får øjnene op for alt det, de har til fælles. Det, der starter som en to måneder lang turné, præget af nødvendighed, fører til etableringen af et smukt, livslangt venskab.

Længde: 2:10
Instruktør: Peter Farrelly
Skuespillere: Viggo Mortensen, Linda Cardellini, Mahershala Ali
Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år